Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lunch: Womenomics och Utmaningarna för Kvinnor i Japan

September 27, 2018 @ 12:00 pm - 1:30 pm

Free

Välkommen på en lunchträff med Miyuki Kashima den 27 september och ta del av hennes erfarenheter och utmaningar att som kvinna i Japan träda in i den mycket konservativa finansvärlden.

Miyuki är ansvarig för BNY Mellons Japanska aktieteam i Tokyo och var en av de första kvinnliga portföljförvaltarna och teamcheferna i Japan. Hon förvaltar en strategi, tillsammans med sin kollega Makiko Togari, som fokuserar på Womenomics, dvs kort och gott enligt filosofin att bolag med fler kvinnor i ledningen och till och med ledda av kvinnor överavkastar andra bolag ledda av enbart män.

När Miyuki blev chef första gången så var alla i teamet män och hälften var äldre än hon själv. I en kultur fokuserad på senioritet och som jämställdhetsmässigt knappt är snäppet bättre än Saudi Arabien (enligt en rapport från McKinsey) så kan man ju tänka sig att detta var en intressant upplevelse och en tuff utmaning…

Womenomics är ett mycket intressant fenomen i Japan, pådrivet av Japans premiärminister Shinzo Abe. Abes fokus på att jämna ut den demografiska ojämlikheten har resulterat i en allt starkare kvinnlig närvaro på arbetsmarknaden. Det visar sig även att det finns investeringsmöjligheter i detta genom att investera i bolag som utmärker sig när det gäller kvinnlig närvaro.

Varmt välkommen på detta mycket intressanta föredrag!

Titta på vilka som har registrerat sig här.

Details

Date:
September 27, 2018
Time:
12:00 pm - 1:30 pm
Cost:
Free
Event Category:

Venue

Johan & Nyström
Norrlandsgatan 20
Stockholm, Stockholm 11143 Sweden
+ Google Map
View Venue Website